# LearningTask3: Translate Each Problem Into A Mathematical Eq…

LearningTask3: Translate each problem into a mathematical equation then

solve:

1. I am 24 years old. My age is 2 less than twice my sister’s age.

2. Arvin has a bake shop. He sold 85 cakes today. That is 16 cakes

fewer than yesterday. How many cakes did he sell yesterday?

3. Ann have 56 stamps that are 6 less than one-half of my stamps. How

many stamps do I have?

4. This month, Chiz earned only ¾ of his earning last month. If his

earning last month is P12,600. How much did he earn this month?

5. In Baguio City, a horse ride costs P120.00 per person for the first 30

minutes and P50.00 for every additional 10 minutes. If you spent

P270.00 for a horse ride, for how long did you rid

**Answer:**

Equation

1. (24×2)-2

2.85×16

3.(56÷2)-6

4.(12600÷4)×3

5.(270-120)÷50

**Step-by-step explanation:**

Solution

1.24×2=48-2=46 46 is her sisters age

2.86×16= 1378

3.56÷2=28-6= 22 is the number of stamps i have

4.12600÷4=3150×3=9450 is the amount chiz earned

5.270-120=150÷3=3 since the first 30 mins cost 120pesos and if added 10 mins cost 50pesos the time he spent on the horse ride was 1 hour